Saturday, 7 April 2012

~ PARIS HERE I COME ~ ( cm dekat jerr )




assalamualaikum and selamat malam .. how ur day today ?? good  or bad ?? hope good larr yerk .. hari ni kann hari jumaat , insyaAllah setiap perbuatan dan amalan kebaikann kita dicatat .. urmphh , actually sheqynne totally takder mood tonite .. urm , bukan malam ni jer , tapi dua tiga hari ni , rasa cam bosan tahap gapan jerr .. lost idea .. tak taw nak buat ap .. last-last  luangkan masa baca blog blogger kesayangan sheqynne woo .. hehehehehe ..


tapi mood sekarang da okeyh .. hiha !! why da okeyh ?? because sebaik jerr picit-picit , tekan-tekan gugel search tu , tersearch larr pixture EIFFEL TOWER !!! whoaa .. mood sheqynne pun kembali okeyh .. hewhewhew .. for ur information , sejak dari kecil lagi , sheqynne memang da simpan hasrat setinggi-tinggi gunung everest untuk ke PARIS .. tapi tak taw larr bila hasrat dan impian tu akan tertunai .. maybe tertunai dalam mimpi jer kann ?? btw , sheqynne memang harap sesangat sebelum sheqynne menutup mata someday , sheqynne da dapat peluang jejakkan kaki ke sini .. tapi kowg jangan larr fikir sheqynne ni taknak pegi makkah  untuk haji .. tentulah nak , haji tu kan wajib bagi yang berkemampuan untuk menyempurnakan Rukan Islam kita .. jangan lupa tu kowg , kepada semua yang mampu tu , janganlah tangguhkan keyh .. lain larr macam sheqynne ni , belajar pun tak taw lagikk kat mana , kerja lagikk lambat , nak hidup mewah ?? oooo , semua tu masih kabur lagikk .. perjalanann hidup sheqynne ni masih lagikk panjang .. but , sheqynne memang  hope , someday , impian sheqynne nak ke PARIS  ni bakal tertunai dan menjadi satu kenyataan yang pasti ..

jom layan dulu beberapa kepingan gambar EIFFEL TOWER ni ..





tersergam indah .. binaan yang cukup cantik kann ??



pemandangan di waktu malam .. menenangkan jiwa lorh ..

                                               


 
so nice !!!!


daripada carian gugel sheqynne tadi , jom lar sheqynne nak kongsi sikit info tentang tower ni .. nak taw lebih lanjut , klik cik gugel yerk ..


The Eiffel Tower was designed by the French engineer and bridge builder Alexandre Gustave Eiffel (1832-1923) for the Paris Exposition of 1889 .. The tower is 300 m (984 ft) high and consists of an open iron framework making it the highest manmade structure in the world at the time .. It was the largest attraction at the Exposition and today it remains the most recognized structure in all of Europe ..

hebat kann ?? so amazing ..

tambahan pula , PARIS memang sinonim nga KOTA CINTA .. mesti best kalau dapat pegi honeymoon sini kann ?? hahahhahaha .. i am stiil young .. taknak larr think about marriage now .. huhuhu , the new one married , make paris as a destination for your honeymoon keyh .. just cadangan .. 

okeyh larr perut ni da mengadu lapar ni , nampaknya supper lorh sheqynne malam ni .. kihkihkih .. takper sheqynne ni kurus , makan banyak-banyak pun , still kurus tak besar-besar .. da macam papan pun .. huxhuxhux .. ( kurus lettew )

okeyh , chaw .. tata .. wasalamm ..

2 comments:

Miss Nurul Atikah said...

PAris!! Sama la kita, sy pon bercita-cita nak pi Paris. Kalau ada rezeki nak honeymoon kat sana.. (^____^)

Sheqynne Hotloverzs said...

luv PARIS damn !! hehehehe .. hope u dapat pegi honeymoon kat sana ..