Monday, 5 March 2012

Bella Dally ?? kenal ker ??

 salam isnin  !!! selamat pagi !!! hye peeps en readers 2 semua , hope sihat 2 erk ..  tetiber jer mood hari ni nak update sal sowg pelakon tu .. erm , pelakon yang gedix tu but dalam drama ni je erk .. btw , aq memang salut ar sama minah ni .. watak dyer as LIANA dalam drama Vanilla Coklat tu memang membuatkan aq cukup 2 menyampah !!!  mknanya dyer berjaya bawak watak tu nga baik lar kan law penonton tak suka dyer .. disebabkan aq menyampah nga watak dyer dalam drama tu , aq pun gatalkan jari mulus qu ni duk mencarik 2 cerita 2 sal minah ni ..  tapi , seciput je aq dapat .. jom , usha sikit latar belakang dyer ..

nama penuh si liana ni nabilah ali dally .. nama komersial bella dally .. bella ni berdarah kacukan dad ( melayu-pakistan ) mum ( pan asian filipina ) .. patot pun comel je .. aq nak membahasakan bella ni as sis lar yer .. sis ni lahir 27september 1991 ( muda lagi tuh ) .. asal  kk , sabah .. ( patot pun cam pelik je cara dyer cakap , bagi aq lar ) .. kowg rasa okey , okey ar tu .. or dalam drama tu je sis bella harus cakap cam tu erk ???  erm , aq pun tak taw .. nanti 2 lar kita post kat page dyer .. huhuhuhu .. erm something yang menarik aq terjumpa kat fanpage dyer .... tadaaa ... started full-time acting at the age of 18 .. was trained from Pilih Kasih season 1  acting reality show , RTM 2  ..  now season 3 .. copy from page sis bella .. patot ar aq cam pernah dengar je nama ni before this .. lagi satu , hari tu ad lar aq baca satu paper ni , p tak ingat lar .. tak silap aq paper tu ad gambar dyer nga aiman .. hurm , seingat aq sis bella ni da berpunya .. so , da melepas lar kowg tu .. huhuhuhuhu .. btw , layann jap dua kepingan pixture sis bella ni ..


 





 urm , kain 2 di dalam washing machines tu da panggil da suruh pegi sidai kat ampaian .. but , aq duk menengok cuaca cam nak hujan je ni .. hurm , keyh ar aq blah dulu .. bye sayang 2 !!!






 

1 comment:

Terbang Bersamaku said...

1991? kiranya bella delly nie lagi muda dari sy...huhu..

ps: sy pun tak suka watak liyana dlm VC tue..