Sunday, 3 June 2012

~ sudah bergelar pelajar balik after SPM ~

assalamualaikum en selamat pagi ! ! en salam ahad .. huhuhu .. perghh ! ! , da seminggu rasanya aku tinggalkan dunia blog ni , serius rindu gile nak menghadap blog ni .. biar larr , blog aku ni takderr pape yang nak dibanggakan pun , tapi aku sayang blog aku sesangat .. peace ! ! hehehe ..

hari ni da ahad pun , petang nanti da nak balik hostel .. esok , da start class .. hurm , kehidupan baruku da bermula .. now ,  aku sambung pembelajaran aku kat kolej matrikulasi pahang .. kat hostel tu bole je online , tapi aku rasa tak sempat kot .. almaklum larr untuk menebus kekecewaan aku lam spm lepas , aku haruslah berubah kann ??  maybe , selepas ni , aku guna  internet just untuk belajar .. maybe aku akan lupakan rangkaian dunia internet aku ni buat seketika lorh .. so sad :( , tapi takperr , andai aku tinggalkan sesuatu , pasti seribu kejayaan akan datang untuk aku hihihi .. think positif keyh sheqynne ! !

actually , seminggu aku tak menghadap lappy en tanpa sebarang internet connection , aku rasa lost sesangat .. yerk larr kann , after spm , internet ni larr yang menjadi peneman hidupku .. biasa larr kann , seminggu yang pertama , tentu larr aku busy nga minggu orientasi ..  so far, aku rasa minggu orientasi aku okey larr , takder yang teruk pun .. setakat kena marah tu biasa larr .. first day time orientasi tu , aku rasa cam nak balik je , cam tak bole tahan duduk sini .. but , after dua hari camtu , keseronokkan tu hadir lam hidup aku .. aku rasa maybe aku perlukan time untuk sesuaikan hidupku di sana .. now , aku da bole sesuaikan diri di sana .. kawan -kawan pun aku da dapat .. kalau tak nak hidup berseorangan , better cari kawan dan yang paling penting , JANGAN SOMBONG .. kalau kowg sombong , takderr kawan larr jawabya .. tapi yang penting kita wajib yakin akan diri kita en mampu berusaha walaupun sowg diri .. takkan semuanya perlukan kawan kot .. kerana kawan yang sehaluan dengan diri kita , agak sukar untuk di cari .. so , sebagai permulaan ni , berkawan larr nga diri anda sendiri en rajin larr bertegur sapa .. pasti hidup anda akan senang .. now , da pukul lapan lebih , aku bla dulu larr .. nak pegi mandi , cuci baju en kemas pakaian nak ke hostel petang nanti .. KOLEJ MATRIKULASI PAHANG a.ka kmph , wait me there !  !


p/s : sheqynne nak mintak maaf sesangat kepada yang follow sheqynne ..
       sheqynne akan cuba folow kowg bila ada masa keyh .. now , sheqynne busy sikit keyh ..
       tens kerana sudi follow en luangkan masa kowg disini ..

7 comments:

botolairkosong said...

ohoho.kmph.
mtrik cik zaza dlu.
besh duk situ.
study well n have fun!!~
(^.^)

Sheqynne Hotloverzs said...

ye ke ?? for now , try untuk biasakan diri lagi .. huhuhu ..

Sally Yatiey said...

Bestnya dah sambung study ^_^ hee. Semoga berjaya :)

Sheqynne Hotloverzs said...

tens .. doakann kejayann sheqynne disini ..

ellaNadj said...

Jemput join contest "We Grill Champions" http://belogella.blogspot.com/2012/06/contest-nandos-minggu-1-we-grill.html

Pen MErah said...

kat mane pun kita pi.. xle menyombong nt susah takde org nk tolong.heeee

Sheqynne Hotloverzs said...

wow pen merah sudi dtg komen kat sini .. huhuhu .. insyaAllah tak sombong :) tens bg nasihat ..