Friday, 11 October 2013

Im full

Yeah! Kenyang perut ni. Hihihi, lunch with mum punya resepi hari ni, ayam masak cili api. Serius terasa cili. tak payah makan nga sambal belacan dah. Cukup makan gitu je. Da pedas kot. Nampak sangat byk cili api yg mum letak. Huhuhu, aku sure encik papa(bapak aku) tak bole makan punya, encik papa aku tu tak suka pedas en allergic nga pedas yang terlampau.

Keyh, close cite tu, yang aku nak cite ni berkait rapat nga pengorbanan seorang kawan . lately ni entry aku lebih kepada kawan. kawan ialah insan yang banyak menghabiskan waktu terluang nga kita compared nga fmly, siblings en sanak sedara yang lain. Kawan biasanya tempat kita kongsi apa je kita nak kongsi, nice kann? Because of that la kita perlu taking a good care of our fwen . kalau dia orang ada masalah, kita cuba selesaikan or bagi nasihat yang berfaedah. We need gembirakan dia. Jauhkan dia dari susah hati or many more masalah.

Tipu la kan kalau cakap dalam hidup ni takde masalah ,actually dalam life siapa pom semua ada masalh . tak kira kecil atau besar. Semua orang ada masa sukar memasing. Kita sebagai sahabat perlulah faham en try to selesaikan. Mungkin hari ni hari dia, esok lusa mana tahu , hari kita plak.
Jadi manusia ni, kita tak bole sombong, bongkak, angkuh, cepat prejudis en selalu je think negative pasal kawan kita. Kita sepatotnya fikir positif en try faham kawan kita seadanya. Setiap manusia tu berbeza. Tak sama. Kalau sama pom sikit je tak banyak. semua orang ada kisah peribadi yang tak semestinya boleh dikongsi dengan semua orang. Sometimes, maybe lebih tenang kalau kisah tu disimpan en tak diceritakan kat siapa-siapa.

3 comments:

Azham Vsvc said...

Hello....seronok baca update pasal persahabatan tu....masih ada orang yang menghargai nilai seorang kawan :)

Cik Nadyya said...

yeh tersangat suka lauk masak cili api. tapi ikan bermata besar. ekk? kadang2 kalau bole nak tiap2 ari masak lauk tuu. heeee

Sheqynne Hotloverzs said...

azham vsvc : tens
cik nadyya : best sngt kann