Monday, 4 November 2013

Jangan pernah penat berdoa

Alhamdulillah selesai solat isyak dan solat sunat hajat. Tetibe malam ni, hati aku tergerak nak buat entry base pada life sendiri. Recycle hidup setiap manusia tu sama je. Daripada baby, jadi kanak-kanak then remaja pastu orang dewasa akhirnya warga emas, kehidupan terakhir di alam kubur sana. Akan dibangktkan di padang masyar, amalan akan terhitung, tempat perhakiman yang paling adil di dunia. Baik, buruk, dosa dan pahala akan dihitung. Layak ke syurga  terus atau singgah di neraka utuk hapus dosa lepas. Semua akan ditentukan. Buku amalan akan sampai kpd kita, anggota mula bergerak bercerita perihal segalanya.
Terdetik di setiap benak fikiran untuk berubah menjadi baik dan melakukan perkara yang patot dilakukan. That’s why la sentiasa berdoa. Jangan penat berdoa. Cos kita tak tahu amalan yang kita dah buat selama ni melayakkan kita mendapat rahmat, keberkatan dalam hidup atau pun tak. Jahat mana pun kita pernah jadi, kuncinya Cuma satu, jangan pernah lupakan Allah S.W.T. dari mana kita datang. Akhirnya kita pastu akan ke situ.

Walaupun Cuma 3minit, berdoa apa-apa pun kepada Allah. In sha Allah , Allah akan tunaikan, Cuma lambat atau cepat je.

1 comment:

Aku Penghibur said...

ye betul sangat ..jangan pernah berdoa kepada Allah ..dia tahu yang terbaik untuk kita