Thursday, 3 January 2013

030113 ~ aku kehilangan cici ~

assalamualaikum . hurm , lama da rasanya tak menaip di blog ni . da berhabuk rasanya . hari ni , tetibe je pintu hatiku ku terdetik nak menaip . keyh , refer tajuk kat ats tu . cici ( kucing kesayangan aku ) dah meninggal pagi tadi . terlibat nga accident kat seberang jalan uma . aku tak tahu la dia pegi mana , biasanya cici tak pernah seberang jalan . cici ni kucing yang suka duduk kat uma . but , maybe dia bosan duk kat uma . nak buat cammana kan , da ajal dia . cici ! sheqynne sayang cici ketat-ketat ! insyaAllah jumpa di syurga kelak .

hurm , terlampau banyak kenangan aku nga cici . cici la tempat aku luahperasaan  segala . cici memang la seekor haiwan , tapi dia memahami setiap yang kita cakapkan .

petang tadi aku pegi jumpa pensyarah aku . masa aku nak gerak dari meja pensyarah aku tu , tup-tup handpund ku bergetar . aku tengok ad mesej , aku pun open jela . tertera "cici mati . xcdent pagi tadi " en "dah tanam pun" . punya lar sebak dada aku , usai sampai kat pintu keluar bilik guru , terus je air mata ku mengalir dengan cepatnya . huwaaa , sedih sangat wey . da lar aku jaga cici sejak dia kecil lagik . apa yang aku makan , dia makan . salah satu kegemaran dia , bermanja nga semua famly . kalau kita owg duk kumpul , confirm cici akan duk menyelit . huhuhu . 

malas ar aku nak cite lebih-lebih . kann habis banjir satu bilik aku ni . da la r hari ni , da 3 kali aku menangis kerana cici . tak ku sangka , tak ku duga , minggu lepas , minggu terakhir aku bermanja-manja nga cici . patot la perasaan aku kuat nak balik kampung . till then ~ bubye .


ni dia picture cici ~
 


 cici yang brown tu . yang tengah ( black ) da lama mati . tu pun sebab xcdent . now yang tinggal comel ( warna grey tu ) .
   

lain-lain  ~





6 comments:

Mimie said...

alahai ciannye kucing die mati

Hans said...

turut simpati

Sheqynne Hotloverzs said...

mimie : haah , sedih sangat :(

hans : :)

miss farah said...

sabar jela, copem2 da dia tggu kamo syuga yunk eh...

Sheqynne Hotloverzs said...

miss farah : insyaAllah

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://wisataoutboundmalang.com/

http://www.nolimitadventure.com/