Wednesday, 29 February 2012

Wordless Wednesday #4

morning !!! kowg da bgn belom ey ?? uchh , best erk tidur semalam .. lena sesangat .. because my feveret drama telah menceriakan hidup qu .. zara pregnant ko .. huhuhuhu .. keyh !!  full stop .. tak nak mengarut tak tentu hala lagi .. today is wednesday so let dis pix menceritakan segalanya .. hewhewhew .. ( nun edittng )


  
    
 





Monday, 27 February 2012

rindu sesangat !!

assalamualaikum to all my readers 2 yang selalu jer meluangkan masa kowg di blog ni .. thank you so much kerana sudi mendarat di sini yer !! erm , hari ni mood aq agak baep .. why ??  herm , normally hari isnin , mood aq mesti happy .. because tomorrow is tuesday !!  buat butir 2 pengetahuan kowg semua .. tiap 2 malam selasa aq habiskan waktu satu jam just menghadap kaca televisyen jer !!  why ??  hewhewhew .. kerana pada saat tu lar , drama feveret aq akan ditayang 2 kan .. drama ap kowg rasa ??  urm , semesti  dan sebetol 2 dan seberapa tepat ialah ..... jeng 2 !!! tadaaa .. enjoy this ..






tak sabar lar wey nak tunggu episod 11 malam esok !!  so , pada sesiapa yang da memang minat tu , kita sabar jer lar erk !!  yang tak minat tu , boleh lar minat 2 sebelum terlambat .. lagipun , cter ni da nak habis  .. ada bape episod jer lagi .. urm , tapi kan  episod sebelum ni memang sedih ( bagi aq lar ) .. erm , macam mana agaknya malam besok .. takper 2 sabar keyh .. why nope law kita layan kejap scene 2 yang bes lam drama ni !!  let's watch !!














"Cik Bunny Buat Giveaway LAGI, Join Sekarang!"



mownink !!! pejam celik , pejam celik !! da monday da pom .. haishh , sekejap betol jer waktu berputar dan bergerak meninggalkan hari-hari kita .. keyh , today , aq nak join satu lagi giveaway !!! huahuahua .. bulan ni sahaja , da berapa GA aq join .. banyak tu .. tapi tak taw lar kan menang atau tidak !! tapi tak kisah lar rezeki memasing !! andai ada rezeki untuk aq , menang lar jawabnya ..



     jom join ramai 2 .. KLIK SINI


Sunday, 26 February 2012

my feveret !!

gud afternoon oullss !!! hehehehe .. video again !!! meh layan sini .. 
herm , aq rasa kowg mesti da pernah dengar lagu 2 ni .. law yang tak pernah tu , jom dengar !!! 

cover !!



original punya !!




bagi aq lar kan cover untuk lagu ni memang menjadik .. suara tasha ni memang bes .. plus featuring with syed shamim !! wow , awesome .. dax laki ni da lar cute , suara lak sedap .. memang full package lar .. aq harap dyer owg akan terus maju in our industry erk .. kita memang perlukan penyanyi remaja yang sempoi like dis  ( pendapat aq keyh ) .. so , kowg layan erk .. aq blah dulu coz perut ni da menari 2 keriangan da ni .. bye .. bye .. time for lunch !!!


one more !!
be mine !! luv dis song !!

Saturday, 25 February 2012

doa sebelum tidur ..


 Assalamualaikum readers 2 semua .. hope kowg sihat yer .. hurm , tonite , sebelum kowg melelapkan mata yang da nak terpejam tu , ap kata law kowg amalkan doa 2 ni .. ( jus cadangan , kalau boleh , amalkanlah .. aq pom otw amalkan doa 2 ni .. ap kata law kita sama 2 amalkan ) 

DOA 1
الحَمْد لِلّهِ الّذِي أَحْيَانَا بَعْدَمَا أَمَاتَنَا وَإِلَيْهِ النُّشُوْر

Maksudnya : Segala puji bagi Allah yang menghidupkan kami selepas mematikan kami dan kepadaNya kami akan kembali .. 


DOA 2
اَلحَمْد لِلّهِ الّذِي عَافَانِيْ فِي جَسَدِي وَرَدَّ عَلَيَّ رُوْحِي وأَذِنَ لِيْ بِذِكْرِهِ

Maksudnya : Segala puji bagi Allah yang memberikan nikmat kesihatan pada tubuhku dan mengembalikan kepadaku rohku dan mengizinkan aku untuk mengingatiNya .. 


DOA 3 (Ketika Berbaring)
اللَّهُمَّ رَبِّي بِكَ وَضَعْتُ جَنْبِي وَبِكَ أَرْفَعُهُ إِنْ أَمْسَكْتَ نَفْسِي فَاغْفِرْ لَهَا وَإِنْ أَرْسَلْتَهَا فَاحْفَظْهَا بِمَا تَحْفَظُ بِهِ عِبَادَكَ الصَّالِحِينَ

Maksudnya : Ya Allah Engkau Tuhanku , denganMu aku rebahkan sisiku , dan denganMu aku mengangkatnya , sekiranya Engkau memegang diriku maka ampunilah ia , sekiranya Engkau lepaskan ia maka peliharalah ia sebagaimana Engkau menjaga hamba-hamba Engkau yang Soleh .. 


DOA 4
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْلَمْتُ وَجْهِي إِلَيْكَ وَفَوَّضْتُ أَمْرِي إِلَيْكَ وَأَلْجَأْتُ ظَهْرِي إِلَيْكَ رَغْبَةً وَرَهْبَةً إِلَيْكَ لاَ مَلْجَأَ وَلاَ مَنْجَا مِنْكَ إِلاَّ إِلَيْكَ آمَنْتُ بِكِتَابِكَ الَّذِي أَنْزَلْتَ وَبِنَبِيِّكَ الَّذِي أَرْسَلْتَ

Maksudnya : Ya Allah aku hadapkan mukaku ini kepada Engkau dan aku serahkan urusanku kepada Engkau dan aku sandarkan belakangku ini kepada Engkau dengan keinginan dan kegerunanku kepada Engkau , tiada pergantunganku dan tempat bergantung kecuali kepada Engkau , aku beriman dengan kitab Engkau yang Engkau turunkan , dan Nabi Engkau yang Engkau utuskan .. 


DOA 5
اللَّهُمَّ رَبَّ السَّمَاوَاتِ وَرَبَّ الأَرْضِ وَرَبَّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ رَبَّنَا وَرَبَّ كُلِّ شَيْءٍ فَالِقَ الْحَبِّ وَالنَّوَى وَمُنْزِلَ التَّوْرَاةِ وَالإِنْجِيلِ وَالْفُرْقَانِ أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ كُلِّ شَيْءٍ أَنْتَ آخِذٌ بِنَاصِيَتِهِ اللَّهُمَّ أَنْتَ الأَوَّلُ فَلَيْسَ قَبْلَكَ شَيْءٌ وَأَنْتَ الآخِرُ فَلَيْسَ بَعْدَكَ شَيْءٌ وَأَنْتَ الظَّاهِرُ فَلَيْسَ فَوْقَكَ شَيْءٌ وَأَنْتَ الْبَاطِنُ فَلَيْسَ دُونَكَ شَيْءٌ اقْضِ عَنَّا الدَّيْنَ وَأَغْنِنَا مِنْ الْفَقْرِ

Maksudnya : Ya Allah ! Tuhan langit dan bumi , Tuhan arasy yang agung , Tuhan kami , dan Tuhan setiap sesuatu , Yang membelah (Menumbuhkan) butir (tumbuh-tumbuhan) dan biji (buah-buahan) Yang menurunkan Taurat , dan Furqan (Al-Quran) , aku berlindung denganMu daripada kejahatan setiap sesuatu, Engkau Yang Berkuasa ke atasnya , Ya Allah ! Engkau Yang Pertama tiada sebelum Engkau sesuatu, dan Engkau Yang Terakhir tiada selepas Engkau sesuatu Engkaulah Yang Zahir tiada di atas Engkau sesuatu , dan Engkau Yang Batin tiada sesuatu melainkan Engkau , Langsaikanlah hutang dari kami dan berikan kami kekayaan agar bebas dari kefakiran .. 


DOA 6 
 
اللَّهُمَّ عَالِمَ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ فَاطِرَ السَّمَوَاتِ وَالأَرْضِ رَبَّ كُلِّ شَيْءٍ وَمَلِيكَهُ أَشْهَد أَنْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ نَفْسِي وَمِنْ شَرِّ الشَّيْطَانِ وَشِرْكِهِ وَأَنْ أَقْتَرِفَ عَلَى نَفْسِي سُوءًا أَوْ أَجُرَّهُ إِلَى مُسْلِمٍ

Maksudnya : Ya Allah ! Engkau mengetahui yang ghaib dan nyata , Pencipta langit dan bumi , Tuhan setiap sesuatu dan memilikinya , aku bersaksi tiada Tuhan melainkan Engkau , aku berlindung denganMu daripada kejahatan diriku dan kejahatan syaitan dan sekutunya dan daripada usaha diriku untuk melakukan kejahatan atau lindungilah ia ke tempat yang selamat ..

 

' Mala Nasohah 1st Giveaway Contest 2012'

hye .. hye .. erm , nak kasi intro dulu sikit ,, hehehe , tadi aq usha 2 lar chatbox aq tu , pas tu terpandang lar satu jemputan tu .. huhuhu .. aq pom terus jer lar join sekaki ..  ni dia ..